Hari Ahad yang lepas kwn menghadiri kelas masakan Linn untuk belajar wat kek yang paling popular sekarang ni iaitu Kek Indulgence dan Kek Opera.... Masa membuatnye agak rumit sikit maklum nak wat butterkrimnye dan kek tersebut kena disaluti dengan coklat ganachenye..... Sungguhpun rumit dan penat tapi seronok sebab wat kek bersama-sama dengan teman-teman yang belajar di kelas ni.... Kwn rasa berbaloi belajar dengan kak linn sebab dia tak lokek bagi tip-tip dari membancuh sampai la ke cara menyusun dan melepa krim diatas kek tersebut.... Rasa kek ni memang sedap.... Sesiapa yang minat dengan kek coklat memang kek ni teramat sedap dan krimnye pun tidak manis sangat dan menjemukan.... Kwn-kwn harus cuba kek ni berbaloi sangat-sangat....
Thursday, October 27, 2011
Kek Indulgence & Kek Opera ~ 23/10/2011
Hari Ahad yang lepas kwn menghadiri kelas masakan Linn untuk belajar wat kek yang paling popular sekarang ni iaitu Kek Indulgence dan Kek Opera.... Masa membuatnye agak rumit sikit maklum nak wat butterkrimnye dan kek tersebut kena disaluti dengan coklat ganachenye..... Sungguhpun rumit dan penat tapi seronok sebab wat kek bersama-sama dengan teman-teman yang belajar di kelas ni.... Kwn rasa berbaloi belajar dengan kak linn sebab dia tak lokek bagi tip-tip dari membancuh sampai la ke cara menyusun dan melepa krim diatas kek tersebut.... Rasa kek ni memang sedap.... Sesiapa yang minat dengan kek coklat memang kek ni teramat sedap dan krimnye pun tidak manis sangat dan menjemukan.... Kwn-kwn harus cuba kek ni berbaloi sangat-sangat....
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment